~5.juni~

I dag har æ rætt og slætt oppdatert maimånede:) og været... ;)

 

I løpet av maimånede skjedde det i grunnen ganske mye hær hos oss.

Den 8.mai va vi i 2 konfirmasjona,hos 2 flotte konfirmanta som vi e vældig glad i ! :) Æ håpe dæm tilgir at æ lægge ut et par bilda av dæm hær ;) Iallefall va det kjæmpekoselig å være i konfirmasjonan dæmmes,så Tusen takk,Bjørn-Sverre m/familie og Celine m/familie for at vi fikk dele den flotte dagen med dokker!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Den 12.mai reiste vi til Oslo,for så å reise til Kypros fredag den 13.(uuææh)Va litt betenkt med datoen,men det gikk bra :) Også i år valgte vi å bo på Golden Star ,et flott hotell med et fantastisk flott personale!! :)

 

Vi tok en glassbunnbåt til Den Blå Lagune,kor Odd-Arild kasta sæ ut i middelhavet uten betenkning,mens æ holdt mæ i båten.Flinke folk som drive den,og det va mye flott å se både over og under vann.Blandt ainna flotte grotter som vi gikk inn til og som dæm guida om,og Haikjeften og Lovers Bridge.

Vi hadde en flott tur:) Va bla.i Famagusta(ikke lov å ta bilda derfra),Salamis Ruiner,Protaras Magic Dancing Watershow og kosa oss vældig:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Borte bra,men hjæmme e nu en gang bæst,og det va flott å komme hjæm til tulipaner som virkelig hadde slått ut i full blomst i løpet av de dagan vi va borte :)

Ha ei finfin uke! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

~4.april~

Da va vi kommet til datoen kor vi har bursdagsbarn i huset:) Eller,barn og barn,Erlend-Andrei fyller 22 år i dag :)Utrolig kor fort åran går,og kor glad vi e for at akkurat han e våres sønn! :) 

Gratulere masse med dagen Erlend-Andrei :) 

Vi e utrolig stolt av,og glad i dæ! :) Mange klæmma fra mamma og pappa :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

~28.mars~

Snart ferdig med vårmåneden mars,skjønt den har vært litt variabel hær oppe..;)

Påsken har vært rolig,vi har ikke gjort de store krumspringan,men kosa oss hjæmme.Æ har sulla en del i vinterhagen,og e så glad for at tulipanløkan æ planta og satte i drivhuset i høst,e alive and kicking:)

På sida har æ fjerna en del linka som ikke funke længre,og flytta andre til Liv og røre i bygda :)

Ha ei finfin uke! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

~1.mars~

Heisann :) 

Gratulere masse med dagen til flotte Ranveig som æ jobbe sammen med,

og det flotte søskenbarnet mitt John Erik,i Alta! :)

I dag har æ oppdatert soldager,og lagt ut ka tid Oladalrennan skal være i år.Mange av ungan på skolen har lurt på ka tid dæm skal være,og glæde sæ til å delta også i år! :)

I fjor va æ ikke med på skirennan,men håpe å få tatt nån bilda i år kanskje :)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

~21.februar~

Halloen :)

Da va vi kommet langt ut i februar,og det e næsten litt vårlig hær til tider,minne mæst om sånn som mars-månede bruke være:) Ellers så går dagan ganske så fort,og til hælga har æ vinterferie:) Har ingen planer,ainna enn å forhåpentligvis få se at det begynner å spire i pottan med løk og frø :)

Fra snille gode Anni har æ fått både Tulipanhilsen og Valentineshilsen:) Tusen takk :)

Ha ei finfin uke!:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

~31.januar~

Da va vi kommet til siste dag i januar,og siden sist har SOLA kommet og vist sæ for oss!! :) Vært nån flotte daga,og det blir lysere og lysere for hver dag.Deilig! :)

Nu skal æ kose mæ foran tvskjermen og se korsen det går med de dyktige håndballguttan! :) Uansett om det blir bronsje eller ikke,dæm har vært og e dyktig! :)

Ha en fortsatt go søndag! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

~22.januar~

Heisann :)

Ja,da va vi kommet et godt stykke ut i det nye året .Æ har ikke sett sola,men ho har vist sæ i bygda iallefall :)

Siden sist,så har det vært folkemøte hær i bygda,i forbindelse med "fremskrittet",altså de nye bussrutan.Ordføreren tok tak i problemet fort,så all ære til han for at det nu ser ut til at vi skal få de ordinære rutan våres tilbake! :) Men,ikke som vanlige ruter,men som såkalt flexx... Snelandia sier følgende om flexxruter : " 

Bestillingsrutene heter nå Flexx

Flexx er ruter som kjøres ved behov - og inngår som en del av det ordinære kollektivtilbudet i Finnmark.

 

Flexx kan være bestillingsrute med buss, minibuss eller drosje.

Det koster ikke noe ekstra å reise med Flexx. Du betaler på vanlig måte til sjåføren, og på rutene i Tana kan du også betale med "mobillett" hvis du vil. 

De rutene som kjøres med drosje eller maxitaxi henter deg gjerne hjemme, og kjører deg hjem igjen etterpå.

Høres jo helt supert ut det,eller? Bare tull,du blir alldeles ikke henta eller kjørt hjæm ætterpå,for det har dæm som kjøre faktisk ikke kapasitet til,og når du må bestille dæm,skal du ha fanden så god tid til overs.Som oftest når du ringe,så kommer du til ei som sier at du må vælge enten 1 for ruteopplysning eller 2 for å bestille,nån gang tar det 15 minutt,uten svar,og du må ringe på nytt..Men,når dæm har feil,som dæm tydeligvis hadde på tirsdag blir du møtt med "Velkommen til ruteopplysningen.Vi kan ikke se hvilket nummer du ringer fra,så vær vennlig å velg hvilken LANDSDEL du ringer fra.Er du på ØSTLANDET,trykk 1,er du på VESTLANDET,trykk 2.."og så va det oppramsing av alle landsdelan,kor dæm til slutt nævnte Nordnorge.Huske ikke ka`s nummer det va,men æ fikk nu trykt riktig siffer.Da kom næste runde: Er du i Nordland,trykk 1,er du i Troms,trykk 2,er du i Finnmark trykk 3.Når 3 va trykt,så kom næste "Skal du ha ruteopplysning trykk 1,skal du bestille trykk 2..."  Ja,til slutt fikk æ bestilt,og det kokte rimelig i topplokket.Ærlig talt,det hær kalle dæm "fræmskritt" og "bedre tilbud" og skryt og lyg så dæm trur det sjøl.Vet at man kan ha bruker på nætt,for å kunne bestille,men nu e det nu en gang sånn at ikke alle har internett,pc eller smarttelefona,og for dæm må det være et sant mareritt å skulle være avhengig av det hær oppgulpet av nå tull. Vet ikke om det har vært,men trur ikke ei eneste ruta har vært trykt på papir eller i ei avis,så kem dæm egentlig har tænkt som skal benytte det hær "supre tilbudet",det må fuglan vite.Vi opplevde iallefall stor forvirring blandt den eldre garde som va med på møtet som va i bygda. Og ikke bare det e kronglat å bestille,men dæm skal ha navn og nummer også,og kan du ikke benytte ruta,eller gjør som æ gjør nån gang,prøva alt i verden å komme mæ hjæm uten å være avhengig av det hær makkverket,så MÅ du huske å avbestille den. Istedetfor å la dæm gå til faste tider,uten å må bestilles,som bussrutan gjorde i"gamle daga"(læs:desember 2015).Måtte spørre en av dæm æ bestilte hos i går,om koffor iallverden æ må si navn og nummer,æ må jo ikke presentere mæ når æ tar vanlig buss,og da ble det stilt,og så kom svaret:"Vet du ka,det har æ ikke tænkt på,og æ ane ikke".Næi,vi e  nok mange som ikke gjør det.Da æ bestilte 2 plassa,skulle dæm ha både mitt navn og medpassasjer sitt.Jaja,"fremskrittet" længe leve,men vi e bomba tilbake til steinalderen så det monne! Det e gjort så bakvendt og tungvint,at æ mistenke dæm for å ønske null passasjera,så dæm kan fjerne enda mer.Æ lure vældig på om dæm som har satt opp alt det hær "supre" og "fantastiske" opplægget nån gang har trængt å sætta sine bein i en buss.Trur ikke det,og da e det jo jævla greit å bestæmme korsen alle vi andre,som må,skal ha det..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Så til ukas gladmelding for oss som har savna å komme tidsnok på jobb: Fra og med mandag den  25.januar e ruta som starte fra Kiberg 07.10 tilbake igjænn! :) Den må bestilles på Vardø Drosjesentral, dagen i forveien,den første uka. Nret e 78 98 73 71. Takk til Harald og dæm på drosja for at iallefall dæm e kundevænnlig! :) Endelig litt fornuft i all galskapen!! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha ei riktig god helg! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

~3.januar~

Godt Nytt År! :)

Ja,da va vi i gang med 2016,og håpe det blir et bra år,for både oss og andre.Jula har vært kjæmpefin,men nu e det tilbake til hverdagen igjænn.I og for sæ helt greit,for æ har en jobb æ stortives med ! :) Problemet blir korsen æ skal komme mæ dit,for nu har såkalt "Snelandia" lagt om alt av ruter hær ute ; vi som pændla med 7-bussen,har ikke længre nån sjans om å komme oss til Vardø tidsnok på jobb...Rutan e lagt opp sånn at den første minibussen går herfra kl.07.50,og det igjænn vil si,at hvis vi tar den som e beregna på skoleungan,så kommer vi for seint på jobb-hver eneste dag.Alternativet e å ta ei vanlig drosja til 300.- turen,og det blir i drøyeste laget,iallefall for mæ. Har prøvd å snakke med dæm som har ansvaret for det hær kunststykket,men det hjalp ikke det spøtt. Ikke har dæm sjækka med oss som brukera eller han som har kjørt ruta i 30 år heller,om ka som e nødvendig hær ute.Næida,hær har man bare brukt pænna og strøkket ei hel ruta,som e kjæmpeviktig for oss.Egentlig va æ snytforbainna på hele opplægget,men nu sitt æ bare hær å e flau på dæmmes vegne,for en så dårlig jobb kan man da ikke være stolt av å ha gjort... 

Velkommen til Snelandia!

Kollektivtilbudet i Finnmark reiser inn i ny tidsalder fra og med 1. januar og heter nå Snelandia.

Fylkets befolkningen vil få et langt bedre rutetilbud.

Står det så fint på facebook.Ja-det gjeld visst ikke vi som bor hær,eller?

Får satse på at det slår tilbake og bit dæm i ræva en gang.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi kommer væll ikke utenom været i år heller. :) Fra Anni har æ fått Nyttårskort :)Tusen takk :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~Oppdateringan for 2012 e hær~

~Oppdateringan for 2013 e hær~

~Oppdateringan for 2014 e hær~

~Oppdateringan for 2015 e hær~