Her e min Halloweenhilsen som du kan ta med,hvis du føle for det:)

 

 

 

 

HALLOWEEN

Halloween - spøkelsenes aften - inntreffer den 31. oktober. Tradisjonen forbindes vanligvis med USA, men opprinnelig kommer den fra Irland.
I en periode ble Halloween feiret kvelden før Allehelgensdag, men i senere tid feires Halloween alltid den 31. oktober.

Opprinnelsen

Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november. Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober, og det nye året ble født om morgenen dagen etter.

Opprinnelig var det en høsttakkefest, Samhain, hvor solguden ble hyllet for å ha gitt folket den grøde de skulle leve av gjennom en lang vinter. Samtidig ble dødsgudene hyllet i forbindelse med det gamle årets bortgang.
Alle slags onde ånder og spøkelser var selvfølgelig tilstede hele året og over alt, men i forbindelse med årsskiftet samlet de seg og ble farligere enn ellers. De måtte frem fra sine skjulesteder for å bli med inn i det nye året, ellers risikerte de å forsvinne med det gamle.

Med kristendommen ble det innført en All Saints Day (Allehelgensdag) i mai, men i det 9. århundre ble dagen flyttet til den 1. november. Et annet navn for dagen var All Hallows’ Even, som senere ble forkortet til Halloween. All Saints Day ble en fest for den kristne død, men folk ventet fremdeles at spøkelser, hekser og annet uhyggelig skulle dukke opp den 31. oktober.

Hekser og spøkelser er de mest sentrale skikkelsene i forbindelse med Halloween, men ellers kan alle slags uhyggelige skapninger dukke opp...

 

Anbefale også Halloweensidene.com

HALLOWEEN 2008 fikk vi de hær sjarmtrollan på besøk:)

Bjørn-Sverre og Celine kom helt fra Vardø for å skræmme vainnet av mæ,og jaggu klarte dæm det også..;)

og æ skar ut lykter av gresskar for første gang

Rart med det,men når man har en fjortis i heimen,så blir Halloween markert 

sånn e det bare!:))

 

 

   

Tusen takk,Anni! :)

 

 

Tusen takk,Anni!:)

 

Tusen takk,Anni!:)

 

 

 

 

 

Tusen takk,Berit!:)

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake