~LAVKARITTET~

 

Lavka-rittet er et sykkelritt på knapt 70 km.som går i Skibotn i Troms.Det regnes som nordkalottens tøffeste og største sykkelritt.Det forstår man jo godt,når man på de første 17 kilometrene må opp fra ca 10 m høyde over havet til 840 meter.

Ca.450 stilte til start,blandt disse va det mange som hadde syklet blandt annet Oslo-Trondheim og den berømte Birkebeineren som de karakteriserte som mye lettere enn Lavkarittet.

I tillegg til kraftige stigninger,var det en god del tøffe utforkjøringer på dårlige anleggsveier med lausgrus,pokkstein og vaskebrett.

Den helga rittet gikk,hadde jeg tenkt meg opp på Kjøltindan på Varangerhalvøya,men så så jeg omtale av rittet onsdagen før,og da jeg liker å sykle i terreng,satte jeg meg til pcèn og meldte meg på.

Behagelige temperaturer og hyggelige omgivelser gjorde sitt til at turen ble vellykket og en opplevelse jeg ikke ville vært for uten.

Jeg satset på å gjennomføre rittet og det klarte jeg,selv om det var hardt og tida ikke noe å skryte av.

Nede i Skibotn var det nærmere 20 grader +,mens det oppe i 800 meters høyde var svært får plussgrader,hvis det var noen i det hele tatt,skodde,lett yr og sne som ligger året rundt.

Det var deltakere fra hele Norden og vinneren var fra Finnland.

I en alder av 76 var det første gang jeg deltok i en konkurranse,og om det blir fler,vil tiden vise.

Sigmund J.Næss

 

----------------------------------------------------------------------------

Denne flotte plaketten fikk jeg da jeg kom i mål.

----------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------